Mörk chokladmousse

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Superläcker chokladmousse med en gnutta rom!

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 msk mörk rom
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i bitar. Smält över vattenbad. Rör om.
    2. Lättvispa grädden. Dela ägget. Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa äggulan med rommen.
    3. Rör ner hälften av chokladen i äggulan. Vänd ner resten. Vänd ner äggvitan och grädden och blanda väl.
    4. Häll moussen i små glas eller portionsformar och ställ in i kylskåpet 4 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Moline 2 maj 2010

    Gjorde denna mousse på Valborg och den gjotde succé. En av gästerna sa att det var den godast chokladmousse han ätit :-) . Jag serverade den med färska hallon på toppen och ett glas mörk rom till....perfekt avslutning på middagen!

    Relaterade Artiklar

    Chokladmousse
    Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...

    Desserter
    Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben