Mojo rojo - röd dippsås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Såsen är en mustig majonässås med smak av bland annat vitlök, kummin och paprika. Utmärkt till Saltkokt potatis, Papas arrugadas.

Ingredienser

  • 3-4 stora skivor vitt bröd utan kanter
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • ½ tsk kummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 5 msk paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • 2 äggulor
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl kallt vatten
  • Instruktioner

    1. Lägg det kantskurna brödet i en skål och slå över rödvinsvinägern.
    2. Mixa vitlöksklyftorna med kryddorna och saltet i en matberedare till en pasta.
    3. Tillsätt brödet och äggulorna och kör till en grynig massa. Droppa i olivoljan medan du kör till en slät, tjock majonäsliknande sås.
    4. Tillsätt vattnet och kör lite till. Eventuellt kan du ha i mer vatten om såsen blir för tjock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben