Äppelbröd med dippsås

Servera dippsåsen på eller till brödet...intressant!

Ingredienser

  • 7 dl äkta vaniljyoghurt äpple
  • 50 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 msk salt
  • Dippsås
  • 5 dl äkta vaniljyoghurt äpple
  • ½ dl grovt hackad sötmandel
  • 1 tsk honung
  • Instruktioner

    1. Blanda yoghurt, jäst, rapsolja och vatten i en degblandare.
    2. Tillsätt mjölsorterna och arbeta degen i ca 30 minuter på medelhastighet. Tillsätt saltet och kör ytterligare 5 minuter.
    3. Dela upp degen i två brödformar. Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur. Alternativt kalljäs degen under natten i kylskåp.
    4. Grädda bröden i ugn, 200°, i 30 minuter.
    5. Dippsås: Häll yoghurten i en silduk. Ställ i kylen och låt rinna av i minst 6 timmar. Blanda yoghurten med mandel och honung.

    Liknande recept

    4.5
    2 h 30 min
    1
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben