Kryddiga räkbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Receptet taget ur "Lätt och mätt med viktväktarna" 170Kcal per portion 3,5 Points

Ingredienser

  • 200 g skalade räkor, gärna råa tigerräkor, tinade
  • 200 g vit fiskfilé, t.ex. av torsk grovhackad
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk majsstärkelse
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 4 tsk flytande matfett
  • Dippsås
  • pressad saft av 1 lime
  • 4 msk chilisås
  • drygt 1 msk hackad färsk koriander
  • Instruktioner

    Lägg räkor, fisk, currypasta och majsstärkelse i en matberedare och finfördela och blanda. vänd ner salladslöken. Låt blandningen stå i kylskåp ca 30 min. Blanda ingredienserna till dippsåsen. Forma räk-fisksmeten till 12 små platta biffar. Stek dem i matfett i en stekpanna på medelstark värme tills de är genomstekta och har fin färg, ca 2 min per sida. Servera med såsen

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben