Saltkokt potatis med mojo rojo

Serverar: 4 portioner

Små ljuvliga potatisar att dippa i underbar sås - gott och salt från Kanarieöarna. Färsk potatis lämpar sig dock inte så bra för denna rätt.

Ingredienser

  • 12 små potatisar med skal, ca 600 g t ex delikatesspotatis
  • 5 dl vatten
  • 5 dl grovt salt
  • Mojo rojo-sås
  • 1 äggula
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 dl Arla smör-&rapsolja oliv
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och kryddor.
    2. Tvätta potatisen. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i potatisen och koka den knappt mjuk. Häll av vattnet och ånga av.
    3. Dippa och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben