Saltkokt potatis med mojosås

Serverar: 2 portioner

I Spanien serverar man ofta en het, röd sås till saltkokta småpotatisar, med så mycket salt i kokvattnet att potatisarna blir arrugada, rynkiga eller skrynkliga.

Ingredienser

  • 400 g små färskpotatisar
  • 2 dl grovt salt per liter vatten
  • Sås
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 msk olja
  • (4 grovhackade vitlöksklyftor)
  • 1/2 skivad röd spansk pepparfrukt
  • 1 hackad liten röd paprika
  • 1/2 burk grovkrossade tomater
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk (jungfru)olivolja
  • Instruktioner

    1. Borsta potatisarna och koka dem knappt mjuka i hårdsaltat vatten, cirka 10 minuter. Sila av vattnet medan potatisarna fortfarande har en hård kärna. Sätt in dem i ugnen i 175 grader och låt dem torka medan du gör såsen: Hetta upp en tjockbottnad kastrull på plattan. Rosta spiskumminen ett ögonblick tills doften släpper loss. Tillsätt olja och släpp ner vitlök (om så önskas), spansk peppar och paprika.
    2. Fräs 2 minuter under omrörning. Häll i tomatkross, tillsätt salt och vinäger. Koka ihop i 5 minuter. Mixa till en slät sås och droppa under tiden i oljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    aeb610 8 juni 2008

    Supergott!

    Mariana 27 juni 2011

    Precis som på restaurang! Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben