Mommas parmapaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Detta är det receptet som jag har kommit fram till att mina kunder tycker bäst om. Väldigt krämig och smakrik. Hoppas att ni gillar det.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g margarin
  • 3 dl mjöl
  • 1 krm salt
  • 1/2 msk vatten
  • Fyllning
  • 7 ägg
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk pesto
  • 12 skivor parma
  • 5 soltorkade tomater
  • 1 1/2 dl mozzarella
  • 1 1/2 dl lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Skär smöret i tärningar och blanda ihop det med mjölet och saltet. Droppa i vattnet tills du får en bra konsisten. Den skall inte vara kladdig. Låt den vila i plast i en 1/2 timme i kylen. Kavla ut degen och rulla upp den på kavlen. Lägg den över pajformen som är 24-26cm med avtagbara sidor. Klä sedan kanterna med folie. Ställ in den i frysen i en 1/2 timme och grädda sen av den i 200 grader i cirka 15 min.
    2. Fyllning: Vispa upp ägg, crème fraiche och pesto. Smaka av med salt och peppar. Hacka parman och dom soltorkade tomaterna och lägg i dom i smeten. Riv mozzarellan och osten och tillsätt. Rör om ordentligt så att allt blandas väl.
    3. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Låt pajen vara i ugnen på 175 grader tills äggstanningen har slutat dallra när du skakar formen.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 30 min
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben