Mommas stekpannebröd

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Detta bröd har flitigt ätits av vår familj. Mättande, lite segt och gott. Tips! Om man vill kan man byta ut 1½-2 dl rågsikt mot grahamsmjöl för att få lite grövre bröd.

Ingredienser

  • 1 l a-fil
  • 1 dl sirap
  • 1 msk salt
  • 12 dl rågsikt
  • 3 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Blanda fil, sirap och salt i en bunke. Blanda rågsikt och bakpulver i en annan bunke och arbeta ner i degen. Forma bulla och kavla ut till tunnbröd. Nagga med gaffel och stek i pannan, utan fett, på lite mer än medelvärme på båda sior. smaka en för att avgöra hur mycket ni vill grädda dom. Jag brukar ha lite färg.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 30 min
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben