Stekpannebröd

Serverar: 10 portioner

Så goda...servera dem genast med smör och ost och lemoncurd...och med gott te!

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl vetegroddar
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk valfri brödkrydda
  • 1 tsk bikarbonat
  • 50 g flytande margarin
  • 2 dl filmjölk
  • 3 msk Dansukker brödsirap
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt margarin, filmjölk och sirap och arbeta samman till en deg.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till en rulle. Skär i 10 bitar.
    3. Kavla ut varje bit till en rund kaka, gärna med kruskavel, annars nagga kakorna med en gaffel.
    4. Grädda kakorna 1 ½ minut på varje sida i en torr, medelvarm stekpanna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben