Glutenfri stompa (stekpannebröd)

Serverar: 5 portioner

Tid: 40 minuter

Glutenfritt tunnbröd som smakar lika bra som den "vanliga" varianten med vete.

Ingredienser

  • 200 g mjölblandning för ljust bröd
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk brödkryddor
  • 1 tsk hela fänkålsfrön (kan uteslutas)
  • 1 msk agavesirap
  • 220 g filmjölk
  • MJÖLBLANDNING FÖR LJUST BRÖD
  • 140 g (2 dl) ljust teffmjöl (alt durramjöl)
  • 110 g (2 dl) ljust rismjöl
  • 70 g (1 dl) bovetemjöl
  • 55 g (1 dl) havremjöl (glutenfritt)
  • 120 g (2 dl) majsstärkelse
  • 120 g (2 dl) potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda 200 g av mjölblandningen med övriga torra ingredienser. Häll i sirap och filmjölk och blanda snabbt ihop till en deg. Täck och låt svälla i minst 15 min (viktigt).
    2. Dela degen i 5 delar. Rulla varje del till en boll och platta ut den lite i handen. Strö lite mjöl på bakbordet och kavla ut varje rundel till ca 3 mm tjocklek. Kavla en sista gång med kruskavel.
    3. Värm en torr stekpanna på medelvärme. Grädda varje rundel ca 2 minuter på varje sida och lägg direkt in dem i en bakduk ovanpå ett galler. Låt alla bröd vila i bakduken minst 15 min innan du äter. Njut!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben