Stekpannebröd med rosmarin

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Ibland orkar man ju inte baka bröd efter "konstens alla regler" men vill ändå ha något till frukost eller maten. Bör ätas upp inom 2-3 dagar, frys annars in "överblivna" bröd

Ingredienser

  • 2 ½ dl mjölk
  • 25 g smör, skuret i små kuber
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk finhackad, färsk rosmarin
  • 12 ½ g jäst (1/4 paket)
  • ca 7 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till fingervarmt.
    2. Lägg smör, socker, salt, rosmarin, smulad jäst samt det mesta av mjölet i en bunke. Rör ner mjölken och arbeta väl till en deg. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
    3. Arbeta degen smidig på bakbord med resten av mjölet och dela i 12 delar. Kavla ut rundlar, 13-15 cm i diameter. Nagga bröden. Stek i torr stekpanna på medelvärme i 3-4 min per sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wacko90 16 juni 2014

    Riktigt enkelt att göra. Jag använde dock ingen färsk rosmarin men det gick bra med torkad också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben