Stekpannebröd

Serverar: 40 portioner

Jättegoda, mjuka tunnbröd.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 7½ dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 pkt jäst
  • 1-2 msk vatten
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 kg rågsikt
  • vetemjöl till utbakning
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i degbunken och tillsätt ett par msk vatten så att jästen löser sig. Smält margarinet och häll på mjölken och värm till fingervarmt. Häll blandningen i degbunken och tillsätt socker och salt. Tillsätt sedan bakpulvret blandat med rågsikten och arbeta degen smidig. Degen är lite kladdig. Låt jäsa ca 15 minuter. Under tiden, tag fram stekpanna och värm den på plattan, ej för varmt. Inget fett i pannan. Tag upp en degbit på mjölat bakbord och knåda den lite. Kavla ut degen tunt, ca 1-1½ mm tjock. Använd mer vetemjöl så att degen inte fastnar på bakbordet. Börja grädda genast. Nagga bröden ordentligt först, om du använder vanlig kavel måste du nagga mycket annars blir det mycket luftblåsor. Grädda bröden ca 2-3 minuter på varje sida. Lägg bröden på galler mellan bakdukar att kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben