Stekpannebröd

Serverar: 12-16 portioner

mammas goda recept

Ingredienser

  • 7 1/2 dl vetemjöl, 450 g
  • 1 paket torrjäst
  • 2 tsk salt
  • 1 litet ägg
  • 2 1/2 dl vatten
  • Instruktioner

    Mät upp vetemjöl, torrjäst och salt i en skål och tillsätt sedan ägg. Hetta upp vattnet till 45 °C. Tillsätt det och arbeta snabbt ihop alltsammans till en deg. Låt degen jäsa ca 30 min. Arbeta degen och dela den sedan i fyra delar medan den fortfarande är i bunken. Ta sedan upp en del i taget. dela den i tre eller fyra delar och kavla, med en flaska eller tumma ut degbiten till en kaffefatsstor rundel, knappt 1/2 cm tjock. Lägg dem i bakduk medan de väntar på gräddning. Hetta upp stekpannan och smörj den lite med matfett med hjälp av en bit papper. Lägg ner bröden att grädda tills det vitnar. Vänd då och grädda på andra sidan. Förvara brödet under en bakduk och stänk eventuellt lite vatten på det

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lennart_58 13 augusti 2009

    Enkelt, snabbt o gott. Du får fem fina poäng för detta.

    fiskaguld 3 februari 2010

    Mycket stort tack det rädda min insnöade dag. Gott enkelt och saker man har hemma. Jag tog bort ägget och lade till olivolja och det blev kanongott. Lars Andersson 0733-945306

    fiskaguld 3 februari 2010

    Tusen tack det rädda min insnöade dag. Tog bort ägget och lade till olivolja och det blev kanongott. Detta kan jag rekomendera varmt. Lars Andersson 0733-945306

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben