Glutenfritt Stekpannebröd

Serverar: 20 portioner

Dottern älskar detta bröd, jätte lätt att baka är det också.

Ingredienser

  • 6 dl filmjölk eller mild youghurt
  • 1½ dl sirap
  • 2½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 1,1 kg Finax mjölmix (röd)
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser i en assistent och kör till degen inte är kladdig. Låt degen vila 5-10 min. Knåda och kavla ut degen tunt på mjölat bakbord. Gör runda kakor och grädda i torr stekpanna till de fått fin färg. (Använd inte stekfett) Låt kallna på galler. (Jag gör oftast ½ sats, för det blir mycket) Går bra att frysa och tinar mycket snabbt. Kan förvaras minst 2 månader i kylskåp.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (2)

    KatarinaEngberg 7 juli 2008

    Jätte goda bröd! Ett tips för dem som har laktos är att byta ut filmjölken mot nyponsoppa.. supergott... de gör alltid jag än om jag tål laktos:)

    gladamalina 20 mars 2011

    Jättegott bröd, men extremt lös deg... Hur ska man göra för att kunna kavla degen? Jag fick bara klicka ut dem i stekpannan!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben