Stekpannebröd

Serverar: 15 portioner

Det här brödet gräddar du snabbt i stekpannan.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 5 dl lättmjölk
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ dl socker
  • 2 msk sirap
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • 13 dl lantvetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa ca 30 minuter.
    2. Knåda degen på mjölat bakbord och dela den i ca 16 bitar. Rulla dessa till runda bullar. Kavla ut en bulle i taget, gärna med kruskavel.
    3. Nagga och grädda i gjutjärnsstekpanna på medelvärme, ca 2 minuter på var sida. Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Brödet går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben