Mommas torsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Ett släktrecept som är väldigt uppskattat av alla bran!

Ingredienser

  • 6 hg torsk (jag brukar ta ett paket)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl kokspad + fiskbuljong
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl grädde
  • salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tsk vinäger
  • 1/2 dl klippt gräslök
  • Instruktioner

    Lägg fileérna i smord form, strö över salt och sätt aluminiumfolie över. Koka i ugnen 20-25 min Ta vattnet från fisken. Blanda i fiskbuljong till 2 dl. (jag tar lite av vattnet och fyller på nytt och lägger i typ en halv buljongtärning) Häll i en panna och koka upp tills buljongen lösts upp. Blanda mjölet med grädden, och häll i. Smaksätt sedan med peppar, vinäger och gräslök. Häll såsen över fisken. Servera med potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben