Tid: 1 timme 30 minuter
Dom här goda tekakorna har jag ätit sen jag var liten, receptet är från min momma i Norrland och hon har fått det av sin mamma dom är väldigt lätta och göra. De går bra att frysa.
Smält smöret och häll i vattnet, värm tills det blir fingervarmt. Rör ihop jäst, socker, salt så det blir upplöst. Blanda ihop allt till en lite kladdig deg, gör runda bollar och platta ut dem på en smord plåt. När du har bakat ut dem direkt så ska de jäsa en timme, gör inget om där är sprickor de försvinner när de jäser. Gräddas i ugnen på 225 grader. Tekakorna är färdiga när dom är gyllenbruna.
Brukar jag baka. Enkla och goda.
detta är goda tekakor, har smakat dem när eva gjort.. gott gott gott.. :D hehe.. o testat själv men inte lika gott när jag gör de hahaha.. :P
Ett toppenrecept! Väldigt porösa o goda tekakor!
Underbart goda tekakor. Min son älskade dom!! Mums mums!
dom e väldigt goda
supergoda ätit sen jag var liten
Kommer denna recept från ett bageri?? Tekakorna blev ju som köpta när jag bakade klart! och smakade t o m godare än köpta eftersom köpta tekakor är torrare. Tackar för receptet!
Jättejättegott bröd! Fast min blev en lite annan variant... fick hjärnsläpp och trodde att det skulle vara 1,5-1,9 DL vetemjöl som det står i receptet... är ju förstås LITER. inte dl. Så vetemjölet tog slut. :P fick fylla på med sojamjöl, dinkelmjöl och potatismjöl. :D haha, nåväl, gott blev det!
Har någon testat receptet med surdeg istället för jäst? Har nämligen slutat ha jäst hemma sedan jag blev surdegsfrälst :-) Vet att det blir en modifikation av Mommas, men ändå...
Supergoda! Saftigare än dem man köper. Det här receptet spar jag i min skattkista!
Jättegoda! Äntligen ett recept som liknar min mormors tekakor (fick aldrig något recept eftersom hon alltid bakade på en höft). Hela familjen gillade! Dessa kommer bakas ofta! /Berit
3 paket jäst?! Stämmer det?
Ja det stämmer med tre paket jäst:)
Glömde skriva ,,det är så mycket jäst för att dom ska bli fluffiga ,,dom blir kanon :)
Toppen; goda, luftiga och lätta, goda att rosta.MEN mjölmängden stämde ej.Jag gjorde halva satsen och fick använda 14 dl mjöl.Till 1 liter vätska brukar man ha ca 2,6 liter mjöl. Är van att baka så det fixade jag och tekakorna blev ju jättebra och fina.Tack för receptet.
Det var de godaste Te-kakor jag ätit på länge!!! Jag tog i honung ( ca 1dl ) o minskade sockret, samt tog i lite havregryn. Tack för ett gott recept!!! Hälsningar Emilia66