Mommas chokladmousse och kokostårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 4 timmar

Den som gillar kokos och choklad kan få sina sinne stillade med denna tårta. Underbart smarrig!!

Ingredienser

  • Bottnar
  • 350g mandelmassa
  • 5 äggvitor
  • 200g kokos
  • 1 dl socker
  • Chokladmousse
  • 400g mörk Marabou
  • 5 äggulor
  • 5dl grädde
  • 2 msk Tia maria
  • Instruktioner

    1. Bottnar: Börja med att vispa äggvitorna och socker till hårt skum. Riv mandelmassan grovt. Rör försiktigt ner mandelmassan och kokosen i smeten. Fördela smeten i två 24 cm formar med avtagbar kant och grädda i 175 grader tills bottnarna har fått färg.
    2. Chokladmousse:
    3. Smält chokladen i microvågsugnen. Vispa grädden inte allt för hårt. Vänd ner äggulan,tia marian och lite grädde i chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden. Använd sedan den ena formen där den ena bottnen är och varva cocosbotten och chokladmousse. Låt stå kallt i några timmar För att frigöra tårtan använd kniv som ni har hållt under varmt vatten. Pudra tårtan med cacao

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben