Den som gillar kokos och choklad kan få sina sinne stillade med denna tårta. Underbart smarrig!!
Ingredienser
Bottnar
350g mandelmassa
5 äggvitor
200g kokos
1 dl socker
Chokladmousse
400g mörk Marabou
5 äggulor
5dl grädde
2 msk Tia maria
Instruktioner
Bottnar:
Börja med att vispa äggvitorna och socker till hårt skum.
Riv mandelmassan grovt.
Rör försiktigt ner mandelmassan och kokosen i smeten.
Fördela smeten i två 24 cm formar med avtagbar kant och grädda i 175 grader tills bottnarna har fått färg.
Chokladmousse:
Smält chokladen i microvågsugnen.
Vispa grädden inte allt för hårt. Vänd ner äggulan,tia marian och lite grädde i chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
Använd sedan den ena formen där den ena bottnen är och varva cocosbotten och chokladmousse.
Låt stå kallt i några timmar
För att frigöra tårtan använd kniv som ni har hållt under varmt vatten. Pudra tårtan med cacao