Monicas kaffekaka med äpplen och kanel
Serverar:
10-15 portioner
Höstens dofter av äpplen och kanel.
Ingredienser
3 ägg
3 1/2 dl socker
100 g margarin
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
5 äpplen
Kanel
Socker
Instruktioner
Vispa ägg och socker väl.
Koka upp mjölk och margarin, slå detta varmt över äggsockerblandningen under vispning.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta.
Häll smeten i en smörad och bröad långpanna och lägg äppelklyftorna i rader ovanpå.
Strö över kanel och socker och grädda kakan i 200 º varm ugn i 25-30 minuter.
Liknande recept
Havremuffins med äpple och kanel
9
2
Muffins med äpple och kanel
5
6
Dinkellimpa med äpple och kanel
1
Smulkaka med äpple och kanel
1
Smulpaj med äpple, havregryn och kanel
3.8
25 min
2-4
4
Äpple och morotsmuffins med kanel
4
8-10
Extra små och fluffiga amerikanska pannkakor med äpple och kanel
4.8
2
Kladdkaka med äpple och kanel
4
40 min
12
Valnötstårta med äpple och kanel
10-12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!