Monicas kaffekaka med äpplen och kanel

Serverar: 10-15 portioner

Höstens dofter av äpplen och kanel.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl socker
  • 100 g margarin
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl mjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 5 äpplen
  • Kanel
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker väl.
    2. Koka upp mjölk och margarin, slå detta varmt över äggsockerblandningen under vispning.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta.
    4. Häll smeten i en smörad och bröad långpanna och lägg äppelklyftorna i rader ovanpå.
    5. Strö över kanel och socker och grädda kakan i 200 º varm ugn i 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben