Monika Ahlbergs underbara wienernougat

Sött och gott till kaffet. Tydlig choklad- och nougatsmak. Krämig och alldeles underbar.

Ingredienser

  • 100 g flagad mandel
  • 250 g nougat
  • 150 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna. Ställ åt sidan.
    2. Ställ en skål eller tallrik över en kastrull till hälften fylld med kokande vatten. Smält nougaten i vattenbadet.
    3. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet. Blanda ner den rostade mandeln.
    4. Häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper. Låt stelna och skär sedan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben