Jag tycker denna är den bästa. Lagom söt.
Jag använder mig av en tårtskärare.
Ingredienser
5 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ dl mjöl
1 ½ dl potatismjöl
2 ½ tsk bakpulver
Instruktioner
Smöra och bröa en form. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna.
Blanda snabbt och ordentligt allt tillsammans. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40 min.
Jag tycker tårtbotten blir bäst i en 24 cm form.Då kan du dela den lätt i 3 delar, men större form går också bra.
En 24 cm tårta som är ca 7 cm hög räcker till minst 10 personer.
Denna tårtbotten går också att göra till en långpanna, gör då dubbel sats fast var för sig.
Ritkigt luftig botten, perfekt till gräddtårtor !
toppen! Lätt, hög, fin o god!