Morbergs drottningäpplen med vaniljglass

Serverar: 4 portioner

Underbart goda och krämiga. En garanterad succé.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 1 platta smördeg ca 30 x 20 cm
  • 2 msk hackade hasselnötter
  • ½ dl råsocker
  • 1 msk kanel
  • 2 digestive kex
  • 50 g mandelmassa
  • 1 ägg till pensling
  • 2 msk Grand Manier
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Skala, dela och ta ur kärnorna på äpplena. Skär upp dom i bitar.
    2. Lägg i en bunke och blanda ner alla ingredienser. Mosa ner kexet och rör om.
    3. Fördela upp äpplena på smördegen och vik över degen så det blir som ”knyten”. Skär loss knytena och tryck runt kanterna med en gaffel.
    4. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda i cirka 200 grader i 15 min.
    5. Servera med en kula vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben