Morbergs Grönpepparsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Supergott.

Ingredienser

  • 4 st schalottenlökar
  • 50 g smör
  • 0,5 dl grönpeppar i lag
  • 0,5 dl konjak
  • 3 dl kalvfond (utspädd)
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • Instruktioner

    Skala och finhacka löken. Smält smöret i en kastrull, lägg i löken samt den avrunna grönpepparn och fräs i några minuter tills löken börjar bli genomskinlig. Häll i konjaken (snåla inte, men se upp med flammor - gör det inte under fläkten!) och fonden och låt koka ner till två tredjedelar. Tillsätt grädden och låt sedan såsen koka ner till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör eventuellt ner ett par extra droppar konjak när det är dags att servera.

    Liknande recept

    3.8
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben