Morgonbullar

Serverar: 12 portioner

Goda snabbakade, kalljästa, frukostbullar som du snabbt slänger ihop kvällen innan de ska ätas! Millan gjorde 16 bullar av sin deg men jag tyckte de blev alldeles för små så jag nöjer mig med att dela degen i 12 bitar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • 1 ägg +
  • 1 ägg att pensla med)
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl +
  • 1 dl vetemjöl till utbakningen
  • 75 g margarin
  • Vallmofrö alt. sesamfrö
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör ut.
    2. Tillsätt ägg, socker, salt och 6 dl vetemjöl. Skiva ner margarinet. Blanda till en smidig deg.
    3. Kavla ut degen direkt på mjölat bakbord (ca 1 dl mjöl) till 40×60 cm. Pensla med ett uppvispat ägg och vikt ihop så att det blir 6-8 lager. Ungefär som att rulla ihop en rulltårta.
    4. Dela i 12 bitar och lägg på en plåt. Pensla med ägg och strö över vallmofrö.
    5. Jäs i kylskåp över natten.
    6. Grädda bullarna i 10 minuter, 225 grader. Låt svalna utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben