Amoz morgonbullar.

Serverar: 25 portioner

Tid: 40 minuter

Utmärkta att baka ut på kvällen. Täck över dem, ställ dem i kylen över natten. Grädda dem sedan på morgonen och njut av alldeles färskt bröd.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 dl vetekli
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke, häll på kallt vatten och rör tills jästen lösts sig. Tillsätt salt, kli och nästan allt mjöl och arbeta degen tills den släpper bunken. Låt den jäsa övertäckt i 45 min. Knåda degen smidig på mjölat bakbord och rulla till bullar. Lägg dom på smord plåt, klipp ett jack i varje bulle och låt dem jäsa ca 30 min (eller över natten). Grädda i 250° 5-8 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben