Ullas Morgonbullar - kalljästa

Serverar: 18 portioner

Supergoda! Rör ihop dem snabbt på kvällen - in i kylskåpet - klicka ut och baka dem på morgonen.

Ingredienser

  • 1/4 pkt jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ dl pumpafrö
  • ½ dl solrosfrö
  • 3/4 dl vetekli (gärna grovt)
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 tsk brödkryddor
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, pumpafrö, solrosfrö och vetemjöl. Arbeta ihop degen, som ska vara kladdig. Täck bunken med en plastfilm. Ställ den i kylskåpet över natten.
    2. På morgonen: Sätt ugnen på 200 grader. Klicka ut kletiga deghögar på en plåt med bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lovechili 11 oktober 2016

    Mkt gott och lättbakat bröd som jag gjorde i sommarstugan. Hade inget vetekli så jag tog grahamsmjöl istället. Hade heller inga brödkryddor och ville ha brödet lite grövre så jag tog lite fler frön:linfrön, sesamfrön, valnötter, torkad aprikos och äppelmos som smaksättning. Ska absolut göra det fler ggr. Vänner som var på besök sa att det var det godaste brödet de ätit! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben