Mormors After eight-cheesecake

Hittade detta bland mormors recept :)

Ingredienser

  • 400 g chokladkakor t.ex. maryland
  • 100 g smör
  • 200 g mörk marabou choklad
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • ½ tsk salt
  • 12 bitar after eight
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kakor och smör i en matbredare.
    2. Tryck ut blandningen i form med löstagbar kant (24 cm i diameter).
    3. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda philadelphiaost, socker, mjöl, ägg och salt i en bunke. Rör ner den smälta chokladen. Skär after eight i bitar och lägg ner i smeten.
    4. Häll smeten över kexsmulorna i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40-50 min , tills smeten har stannat. Låt svalna, förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben