Mormors Banankaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Mitt första recept ut här! När mormor denna kaka baka, vi alla ler, säger snälla mormor ge oss mer mer mer........

Ingredienser

  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 75 g smör/margarin
  • 2 st välmogna bananer
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 200º. Mosa sedan bananerna, ställ åt sidan. Smält sedan smöret/margarinet, låt svalna.
    2. Vispa sedan socker och ägget med elvisp tills det blir pösigt. Blanda torrvarorna tillsammans, häll sedan ner dem i vispet, rör om. Efter det häller vi in smöret/margarinet, rör ihop. Sist i är bananmoset, rör om allt!
    3. Hällsmeten i en smord och bröad form, ställ in i mitten av ugnen 40-45 minuter, ifall du märker att kakan behöver lite längre tid, lägg då på aluminiumfolie och låt den vara några minuter till i ugnen!
    4. Låt svalna, ät & njuuut!

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (2)

    Okänd 3 januari 2009

    Vilken enkel och god banankaka....Tack för ett mumsigt recept.....Lägger det bland mina favoriter.

    zonale 9 oktober 2010

    Bästa banankakan hittils och jag har provat en del. Inte så "tung" och kompakt som de flesta blir. Snabbgjord och mycket god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben