Mormors chokladtoppar

Serverar: 30-40 portioner

Tid: 1 timme

Min mormor gör alltid dessa vid jul. De är försvinnande goda;)

Ingredienser

  • 4 hg mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • Smörkräm
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • 1 äggula
  • Blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Blanda mandelmassa och äggvitor ordentligt och klicka upp på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i mitten i 10-15 min på 200 grader. Låt sedan bottnarna svalna.
    2. Smörkrämen: Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet och lägg på bottnarna.
    3. Smält chokladen i vattenbad och doppa sedan de i det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben