Mormors gryta

Serverar: 6-8 portioner

Gryta med fläskkött och soja.

Ingredienser

  • 2 tsk rosmarin
  • 1 dl soja
  • 1 msk olja
  • 4 msk senap
  • 1 nypa vitpeppar
  • 600-800 g fläskkött
  • 1 litet äpple
  • 1/2 lök
  • 2 morötter
  • 1+1 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • Mjölk till redning
  • Mjöl till redning
  • Instruktioner

    1. Skär köttet till strimlor. Gör en marinad med soja, rosmarin, olja, senap och vitpeppar. Låt köttet marineras över natten Tips: om du inte vill ha rosmarin i maten när du äter så kan man lägga den i t.ex. en löstekula i marinaden!
    2. Hacka lök, morötter och äpple. Bryn lök i en stekpanna och lägg över i en gryta/kastrull med 1 dl vatten + 1/2 buljongtärning. Bryn morötterna och lägg i med löken. Låt småputtra och bryn under tiden köttet som sen lägges i grytan. Fyll på med resten av vattnet och buljongtärningen.
    3. Koka ungefär 40 minuter. Lägg i äpplet. Red med mjölk och mjöl Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med ris!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Shilou 20 oktober 2008

    Denna gryta lät jättegod. Ska ta och prova till helgen... :)

    farmoringer 20 april 2009

    Har gjort din gryta idag. Missade helt att det skulle marineras över natten. Men använde kryddorna som skulle varit i marinaden ändå. Det blev jättebra.Hade kanske blivit ännu bättre om jag hade marinerat det. Jag redde med maizena. Och hällde i lite grädde.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben