Skär köttet till strimlor.
Gör en marinad med soja, rosmarin, olja, senap och vitpeppar. Låt köttet marineras över natten
Tips: om du inte vill ha rosmarin i maten när du äter så kan man lägga den i t.ex. en löstekula i marinaden!
Hacka lök, morötter och äpple.
Bryn lök i en stekpanna och lägg över i en gryta/kastrull med 1 dl vatten + 1/2 buljongtärning.
Bryn morötterna och lägg i med löken.
Låt småputtra och bryn under tiden köttet som sen lägges i grytan. Fyll på med resten av vattnet och buljongtärningen.
Koka ungefär 40 minuter. Lägg i äpplet. Red med mjölk och mjöl
Smaka av med salt och peppar.
Denna gryta lät jättegod. Ska ta och prova till helgen... :)
farmoringer20 april 2009
Har gjort din gryta idag. Missade helt att det skulle marineras över natten. Men använde kryddorna som skulle varit i marinaden ändå.
Det blev jättebra.Hade kanske blivit ännu bättre om jag hade marinerat det.
Jag redde med maizena. Och hällde i lite grädde.
Denna gryta lät jättegod. Ska ta och prova till helgen... :)
Har gjort din gryta idag. Missade helt att det skulle marineras över natten. Men använde kryddorna som skulle varit i marinaden ändå. Det blev jättebra.Hade kanske blivit ännu bättre om jag hade marinerat det. Jag redde med maizena. Och hällde i lite grädde.