Mormors kubb

Den här kubben fanns alltid i mormors skafferi och hör till några av de bästa barndomsminnena. Bara tanken på mormors kubb och kall mjölk får snålvattnet att rinna. Jag vet inte hur många det blir av receptet, men mormor hade alltid en stor hink (med lock) i skafferiet fylld med kubb.

Ingredienser

  • ½ kg smält margarin
  • 1 l ljummen mjölk
  • 1 kg socker
  • 2½ kg vetemjöl
  • 2 påsar (ca 80 g) hjorthornssalt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till en slät deg. Rulla längder och platta till något. Sockra lite och skär i bitar. Grädda mitt i ugnen på 200 grader tills kubben fått en gyllene färg.
    2. Njuts bäst med ett stort glas kall mjölk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben