Sätt ugnen på 175ºC.
Hacka löken och fräs den mjuk i smör.
Skölj levern, torka den med hushållspapper och skär i mindre bitar.
Blanda lever, lök, ansjovisfiléer och kryddor till en puré i en mixer.
Tillsätt ägg och mjöl och mixa lite till.
Häll i mjölken och mixa hastigt ännu en gång.
Häll i leverblandningen i två ½ liters terrin- eller aluminiumformar.
Ställ formarna i en långpanna med vatten.
Grädda i ugn 175ºC ca 1½ timme. Låt svalna.
Enkel att göra med skivbar konsistens. Eftersom receptet inte innehåller späck så bytte jag mjölken mot samma mängd grädde. Följde för övrigt receptet. Passar på julbordet, god mild smak.
Mirasmormor26 december 2011
Jag tog mer ansjovis än i receptet. Själv är jag ingen lever- eller ansjovisälskare, men min man blev lyrisk!
Enkel att göra med skivbar konsistens. Eftersom receptet inte innehåller späck så bytte jag mjölken mot samma mängd grädde. Följde för övrigt receptet. Passar på julbordet, god mild smak.
Jag tog mer ansjovis än i receptet. Själv är jag ingen lever- eller ansjovisälskare, men min man blev lyrisk!