Mormors maränger

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Härliga maränger som går att få både sega och krispiga!

Ingredienser

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 3 droppar ättikssprit eller citron/limedroppar
  • 1/4 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 130 grader. Börja vispa äggvitorna med 1 dl strösocker och ättikspriten på låg hastighet. När smeten börjar gå ihop, vispa ner resten av strösockret och vaniljsocker och höj hastigheten till max. Vispa i ca 3-4 minuter tills marängen är riktigt fluffig. Skeda upp marängerna på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
    2. Vill du ha sega maränger, ta ut plåten efter ca 45 minuter istället.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben