De här mazarinerna är lite pyssliga att göra men väl värda besväret. För mig hör de ihop med mormor och att sitta i hennes kök och hjälpa till och framförallt att smaka när det var klart.
Ingredienser
Till degen
150 g smör
3 dl mjöl
1,5 msk socker
Fyllning
1,5 hg mandel skålas och mals i kvarn
1 dl socker
80 g smör
2 stora ägg
Instruktioner
Blanda ingredienserna till degen. Kläm ut degen i mazarinformar. Jag brukar få 15 st och mina formar är medium.
Ta mjukt smör (låt det stå framme någon timme) och vispa lätt med elvisp så det blir småbitar av smöret.
Vispa lätt ihop det med ägg och socker, det ska vara småbitar och inte en slät massa. Rör ner mandeln.
Fördela smeten i formarna.
Grädda långt ner i ugnen 200 grader cirka 30 min.
Låt kallna, garnera med florsocker som du rört ut med lite vatten.