Mormors mazariner

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme

De här mazarinerna är lite pyssliga att göra men väl värda besväret. För mig hör de ihop med mormor och att sitta i hennes kök och hjälpa till och framförallt att smaka när det var klart.

Ingredienser

  • Till degen
  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1,5 msk socker
  • Fyllning
  • 1,5 hg mandel skålas och mals i kvarn
  • 1 dl socker
  • 80 g smör
  • 2 stora ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till degen. Kläm ut degen i mazarinformar. Jag brukar få 15 st och mina formar är medium. Ta mjukt smör (låt det stå framme någon timme) och vispa lätt med elvisp så det blir småbitar av smöret. Vispa lätt ihop det med ägg och socker, det ska vara småbitar och inte en slät massa. Rör ner mandeln.
    2. Fördela smeten i formarna.
    3. Grädda långt ner i ugnen 200 grader cirka 30 min. Låt kallna, garnera med florsocker som du rört ut med lite vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben