Mormors Pressgurka

Snabbt fixat till steken eller kotletten. Gör den gärna ett par timmar innan du ska ha den.

Ingredienser

  • 1 färsk gurka
  • 3 krm salt
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 1½ -2 msk socker
  • 2-3 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skiva färsk gurka tunt med osthyvel Blanda med salt i en skål. Lägg ett fat och en tyngd över i 30 minuter, häll av spadet.
    2. Gör en lag av ättiksprit , vatten, socker, Fin klippt persilja. Rör tills sockret löst sig. Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering. Tips när ni ska klippa periljan är att lägga den i ett glas och klippa där, så slipper man ha persilja överallt i köket :)

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lena4 9 augusti 2010

    Mmmmmmmmmmm blev jättegott. Vi åt den till stekt fisk och det gick jättebra. Kommer jag att göra fler gånger. Lena

    SDMaya 15 augusti 2010

    Kul att du gillade det! Ett super bra recept och gott är det, passar till så mycket!

    Cassiopeya 17 juni 2014

    Denna gjorde alltid mamma när jag var liten. En av mina favoriter. Tack för receptet! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben