Snabbt fixat till steken eller kotletten.
Gör den gärna ett par timmar innan du ska ha den.
Ingredienser
1 färsk gurka
3 krm salt
2 msk ättika (12%)
1 dl vatten
1½ -2 msk socker
2-3 msk hackad persilja
Instruktioner
Skiva färsk gurka tunt med osthyvel
Blanda med salt i en skål. Lägg ett fat och en tyngd över i 30 minuter, häll av spadet.
Gör en lag av ättiksprit , vatten, socker, Fin klippt persilja. Rör tills sockret löst sig.
Lägg gurkan i en burk och häll lagen över.
Låt stå någon timme före servering.
Tips när ni ska klippa periljan är att lägga den i ett glas och klippa där, så slipper man ha persilja överallt i köket :)
Mmmmmmmmmmm blev jättegott. Vi åt den till stekt fisk och det gick jättebra. Kommer jag att göra fler gånger. Lena
Kul att du gillade det! Ett super bra recept och gott är det, passar till så mycket!
Denna gjorde alltid mamma när jag var liten. En av mina favoriter. Tack för receptet! :)