Mormors småfranska

Serverar: 20-24 portioner

Tid: 2 timmar

När det är fest i familjen har Mormor alltid bidragit med dessa frallor.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 tak salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 13-14 dl vetemjöl (går att bytas ut mot tex. Dunkel eller råg)
  • 1 äggvita
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i bunkern. Häll i det ljumma vattnet och rör tills jästen är löst. Tillsätt salt, olja och nästan allt vetemjöl (spara 1-2 dl). Arbeta degen smidig (lättast i en hushållsassissent). Låt den jäsa övertäckt, 40-50 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Smörj ugnsplåtar. Arbeta upp degen på bakbordet, rulla ut den till en längd. Skär denna i 20-24 bitar och forma varje bit till en slät sprickfri bulle. Jäs på smorda plåtar, täckt med bakduk, 30-40 minuter. Pensla med lättvispad äggvita och strössla över sesamfrön. Grädda i 250 grader 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben