Mormors snöbollar

Serverar: 50 portioner

Tid: 1 timme

Underbara kakor, med smak av kaffe, som smälter i munnen!

Ingredienser

  • 200 g oskållad mandel
  • 5 dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • Kaffekräm
  • 50 g margarin
  • 3/4 msk vetemjöl
  • 3/4 dl starkt kaffe
  • 1 äggula
  • 1 msk grädde
  • Smörkräm
  • 150 g margarin
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Mal mandel och blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda i dem.
    3. Klicka ut knappt tsk-stora klickar på bakplåtspapper. Platta ut kakorna något.
    4. Grädda 7-9 minuter. Ta av kakorna direkt från plåten.
    5. Koka margarin, mjöl och kaffe till kaffekrämen så att det tjocknar som en redning. Blanda äggulan med grädden och rör ner.
    6. Rör margarin och vaniljsocker till smörkrämen smidigt och när kaffekrämen svalnat lite blandas den i. Ställ krämen kallt så att den tjocknar och blir "bredbar".
    7. Bred krämen på hälften av kakornas undersida. Resten av kakorna blir lock.
    8. Krämen räcker till en halv sats kakor till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lilljeppe 9 september 2008

    Dessa kakor var väldigt goda om man gillar kaffe.

    Relaterade Artiklar

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben