Underbara kakor, med smak av kaffe, som smälter i munnen!
Ingredienser
200 g oskållad mandel
5 dl florsocker
4 äggvitor
Kaffekräm
50 g margarin
3/4 msk vetemjöl
3/4 dl starkt kaffe
1 äggula
1 msk grädde
Smörkräm
150 g margarin
3 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Mal mandel och blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda i dem.
- Klicka ut knappt tsk-stora klickar på bakplåtspapper. Platta ut kakorna något.
- Grädda 7-9 minuter. Ta av kakorna direkt från plåten.
- Koka margarin, mjöl och kaffe till kaffekrämen så att det tjocknar som en redning. Blanda äggulan med grädden och rör ner.
- Rör margarin och vaniljsocker till smörkrämen smidigt och när kaffekrämen svalnat lite blandas den i. Ställ krämen kallt så att den tjocknar och blir "bredbar".
- Bred krämen på hälften av kakornas undersida. Resten av kakorna blir lock.
- Krämen räcker till en halv sats kakor till.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Hur jag blev matlagare
Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...
Dessa kakor var väldigt goda om man gillar kaffe.