Mormors sockerbullar

Hittade receptet i en tidning när jag var på hörcentralen...vilken höjdare de blev!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst för söt deg
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 krm hjorthornssalt
  • 13-14 dl fint vetemjöl
  • Fyllning
  • ca 100 g mjukt smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl lemon curd
  • 125 g hallon
  • Garnering
  • ca 25 g smör
  • ca 3 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till ca 35°. Smula jästen i en degbunke. Häll i degspadet och rör tills jästen har smält. Rör ner ägg, socker, salt, hjorthornssalt och det mesta av mjölet, lite i taget. Spar lite till utbaket. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 min.
    2. Blanda smör, socker och lemon curd till fyllningen.
    3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Tillsätt ev mer mjöl. Dela degen i två delar och rulla ut längder. Skär varje längd i ca 25 delar, platta till varje bulle och lägg på fyllningen + hallon. Nyp ihop bullen och lägg den med skarven nedåt i en pappersform. Låt jäsa under bakduk i ca 40 min.
    4. Grädda bullarna mitt i ugnen 6-8 min. Låt kallna. Smält smöret. Pensla bullarna och doppa dem i strösocker.
    5. Skall du frysa bullarna vänta då med att pensla till du skall servera dom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben