Morots- och rödbetspaj med getost

Serverar: 4-6 portioner

Ljuvlig vegetarisk paj. Servera med en god sallad.

Ingredienser

  • 125 g kallt smör
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 4 dl grovt rivna rödbetor
  • 4 dl grovt rivna morötter
  • 150 g getost
  • ½ dl solroskärnor
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen i ca 30 minuter.
    2. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten 25 cm i diameter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Bagga med en gaffel och grädda i 250 grader ca 5 minuter.
    3. Hacka lök och vitlök. Grov riv rödbetor och morötter. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn lök och vitlök i 5 minuter. Blanda ägg och mjölk i en skål, salta och peppra.
    4. Fördela rödbetor, morötter, lök och getost i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen och toppa med solroskärnor. Grädda i 200 grader 25-30 minuter.
    5. Servera pajen med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    stinapettersson 17 oktober 2015

    Matig och god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben