Morotsbröd med örtsmak

Serverar: 2 portioner

Detta goda bröd är både vackert och smakrikt. Gurkmejan i degspadet gör brödet extra gyllene och örtsaltet på toppen ger det en härligt matig känsla.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 12 dl vetemjöl special
  • 1 msk flingsalt
  • 200 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1-2 tsk gurkmeja
  • Pensling
  • 1 äggula
  • Vatten
  • Garnering
  • Ca 1 msk flingsalt
  • Tillbehör
  • 2 bakformar à 1½ liter
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i det ljumma vattnet. Blanda samman mjöl och salt i en skål.
    2. Riv morötterna grovt och blanda ner dem, oljan och gurkmejan i degspadet.
    3. Rör ner mjölblandningen och arbeta samman till en deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 40 minuter. Smöra och bröa bakformarna. Knåda degen och dela den i två delar. Lägg dem i brödformarna.
    4. Låt degen jäsa ytterligare 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Vispa äggulan och vattnet till penslingen och pensla bröden. Strö på örtsaltet. Grädda bröden 40-50 minuter i mitten av ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben