Detta bröd är supersmarrigt.
Nästan ännu bättre dagen efter!
Örtsaltet är ett måste på bröden!
Maahl8 maj 2009
Mycket saftigt och gott. Håller sig fint till dagen efter. Örtsaltet var gott ovanpå, tror jag ska pröva med flingsalt nästa gång.
Lennart_5812 augusti 2009
Morotsbröd är ju så gott, ett stort + för solroskärnorna. Örtsalt, flingsalt själv kör jag mkt med himalayasalt, jag är väl lurad av marknadskrafterna, men det ÄR gott. ja poängen då, gott o nyttigt, kan bara bli 5p. Lennart.
lovisingen26 oktober 2009
Yummy!
leolina2 januari 2010
gött
Birgitta-728 oktober 2010
Fantastiskt gott morotsbröd som är omtyckt av både oss äldre som barn och barnbarn.
Det är verkligen roligt när man hittar något som går över generationerna och blir lika älskat av alla.
Cassiopeya5 januari 2011
Jösses vilket gott bröd! Och vilken smidig och lättjobbad deg. Gjorde frallor av degen istället för ett stort bröd. Mycket goda. En riktig fempoängare :D
lena431 januari 2011
Supergott blev det.
Perfekt till soppan idag. Kommer att baka det fler gånger.Betyg 5 från oss.
engel793 februari 2011
Kanongott!!
Klar 5:a från mig o kommer absolut att bakas igen=)
Josses16 februari 2011
Nu har jag gjort dessa för andra gången!
Hoppas de blir lika goda denna gång, jag gjorde en liten Kajsa Varg-variant på degspadet.
Hade för lite mjölk hemma så jag tog det som fanns i kylskåpet, en dutt mjölk, en dutt jordgubbsyogurth, en dutt a-fil och en dutt vatten. Blandade vetemjöl special, rågsikt och lantbrödsmjöl. Gjorde en dubbelsats naturligtvis och de jäste nåt otroligt både i bunken och på plåten, de ser smarriga ut. Familjen får testa i kväll. men första gången var det en klar 5:a så jag tror nog det blir det i dag också.
Usee3 november 2011
Bakade detta morotsbrödet idag, det blev jättegott. Gjorde frallor av degen istället, och det blev ca 10st. Kommer göra dubbel sats nästa gång. ;)
Cassiopeya11 januari 2012
Detta bröd bakas ofta här hemma. Idag blev det bakat med 1½ dl vetegroddar, 3½ dl grahamsmjöl, 2 dl vetemjöl special och resten vanligt vetemjöl. Lite nyttigare men fortfarande väldigt gott! Gjorde fyra mindre bröd denna gång.
Cassiopeya11 januari 2012
Bakade dessa idag igen, fast med 1½ dl vetegroddar, 3½ dl grahamsmjöl, 2 dl vetemjöl special och resten vanligt vetemjöl. Lite nyttigare, lika gott :P
Elaine--854 december 2013
Supergott! Jag bakade det till två limpor i brödform. Det blev 20 skivor per limpa som funkade perfekt att rosta. Med 1 msk rapsolja istället för smöret blev det dessutom bara 85 kcal per skiva (jmf med köpt rostbröd som innehåller ca 130 kcal, mättat fett och tillsatt gluten).
Bappi2 december 2014
Vad gjorde jag för fel? Kan det ha varit det fina rågmjölet eller ... Tunna och lite degiga, nej detta blev inte bra/ kram
Bappi5 oktober 2015
Gör man rätt så blir det bra också :-)
Denna gång så följde jag recept exakt och med allt utom örtsalt. Jättegott flera ggr *tack* /kram
Detta bröd är supersmarrigt. Nästan ännu bättre dagen efter! Örtsaltet är ett måste på bröden!
Mycket saftigt och gott. Håller sig fint till dagen efter. Örtsaltet var gott ovanpå, tror jag ska pröva med flingsalt nästa gång.
Morotsbröd är ju så gott, ett stort + för solroskärnorna. Örtsalt, flingsalt själv kör jag mkt med himalayasalt, jag är väl lurad av marknadskrafterna, men det ÄR gott. ja poängen då, gott o nyttigt, kan bara bli 5p. Lennart.
Yummy!
gött
Fantastiskt gott morotsbröd som är omtyckt av både oss äldre som barn och barnbarn. Det är verkligen roligt när man hittar något som går över generationerna och blir lika älskat av alla.
Jösses vilket gott bröd! Och vilken smidig och lättjobbad deg. Gjorde frallor av degen istället för ett stort bröd. Mycket goda. En riktig fempoängare :D
Supergott blev det. Perfekt till soppan idag. Kommer att baka det fler gånger.Betyg 5 från oss.
Kanongott!! Klar 5:a från mig o kommer absolut att bakas igen=)
Nu har jag gjort dessa för andra gången! Hoppas de blir lika goda denna gång, jag gjorde en liten Kajsa Varg-variant på degspadet. Hade för lite mjölk hemma så jag tog det som fanns i kylskåpet, en dutt mjölk, en dutt jordgubbsyogurth, en dutt a-fil och en dutt vatten. Blandade vetemjöl special, rågsikt och lantbrödsmjöl. Gjorde en dubbelsats naturligtvis och de jäste nåt otroligt både i bunken och på plåten, de ser smarriga ut. Familjen får testa i kväll. men första gången var det en klar 5:a så jag tror nog det blir det i dag också.
Bakade detta morotsbrödet idag, det blev jättegott. Gjorde frallor av degen istället, och det blev ca 10st. Kommer göra dubbel sats nästa gång. ;)
Detta bröd bakas ofta här hemma. Idag blev det bakat med 1½ dl vetegroddar, 3½ dl grahamsmjöl, 2 dl vetemjöl special och resten vanligt vetemjöl. Lite nyttigare men fortfarande väldigt gott! Gjorde fyra mindre bröd denna gång.
Bakade dessa idag igen, fast med 1½ dl vetegroddar, 3½ dl grahamsmjöl, 2 dl vetemjöl special och resten vanligt vetemjöl. Lite nyttigare, lika gott :P
Supergott! Jag bakade det till två limpor i brödform. Det blev 20 skivor per limpa som funkade perfekt att rosta. Med 1 msk rapsolja istället för smöret blev det dessutom bara 85 kcal per skiva (jmf med köpt rostbröd som innehåller ca 130 kcal, mättat fett och tillsatt gluten).
Vad gjorde jag för fel? Kan det ha varit det fina rågmjölet eller ... Tunna och lite degiga, nej detta blev inte bra/ kram
Gör man rätt så blir det bra också :-) Denna gång så följde jag recept exakt och med allt utom örtsalt. Jättegott flera ggr *tack* /kram