Morotsbröd (vegan)

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Ett recept som jag hittat på nätet och sedan modifierat. Brödet blir saftigt och mycket gott.

Ingredienser

  • 5 dl sojamjölk
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 3 dl finrivna morötter
  • 10 dl rågsikt
  • 4 dl vetemjöl special
  • 1/2 dl solroskärnor eller pumpakärnor
  • 1/2 msk örtsalt
  • Instruktioner

    Värm sojamjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olivolja, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min (gärna längre). Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med sojamjölk och strö över solroskärnor/pumpakärnor och örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Malin0805 4 november 2013

    Prövade detta receptet på morotsbröd. Det blev riktigt gott och saftigt. Jag bytade dock ut honungen mot agavesirap då honung inte är veganskt. Blev jättegott och ska göra om det snart igen :).

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben