Morotsbullar

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 1/2 dl honung
  • 1 tsk salt
  • 5 dl ljummen mjölk
  • 3 msk olja
  • 3 st rivna morötter
  • 2 dl vetekli eller kruskakli
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i den fingervarma mjölken. Kör degen i en matberedare. Tillsätt de övriga ingredienserna och tillsätt därefter mjölet. Arbeta degen tills den är färdig. Låt jäsa ca 1 timme. Rulla sedan till bullar och låt dem jäsa på plåten i ca 10 minuter till. Gräddas i 200 grader i ca 10-12 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    24
    6
    4.9
    1 h 45 min
    24
    10

    Kommentarer (1)

    moberg 11 november 2007

    En fralla som både var god och nyttig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben