Nyttiga morotsbullar

En ostskiva och ett glas juice till de här bullarna/bröden ger ett bra mellanmål. De är godast nygräddade.( Blir 15 bröd.)

Ingredienser

  • 3 dl rivna morötter
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 1 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetekli
  • ca 8 dl matbrödsmjöl 4 sorters sädesslag
  • Pensling
  • filmjölk el varmt vatten
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna (ej för grovt). Värm filmjölken och vattnet till fingervärme. Smula jästen i en skål och häll vätskan över. Rör om så jästen löser sig. Blanda i morötter, salt, vetekli och nästan allt mjöl. (spara lite till utbakningen) Täck över degen och låt jäsa i 30 minuter. Stjälp upp degen, arbeta ihop den och rulla till en längd. Skär längden i 15 bitar. De behöver inte formas. Lägg dem direkt på en smord plåt el på bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter under duk. Pensla med filmjölk el varmt vatten.
    2. Grädda i 250 grader mitt i ugnen 10 - 12 minuter. Låt kallna på galler med bakduk över.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    Gonta 5 mars 2008

    Jätte goda. Tack för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben