Morotsbullar i långpanna
Serverar:
24 portioner
Goda saftiga bröd.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 dl (ca 400 g) rivna morötter
250 g kesella 1%
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
2 dl dinkelmjöl
10 dl vetemjöl
Garnering
2 msk blå vallmofrö
1 ägg
Instruktioner
Smula jästen och rör ur i vattnet.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen.
Låt jäsa 30 minuter under duk.
Arbeta ihop degen. Lägg den direkt i en smord långpanna.
Platta ut degen, skåra med kniv i 24 rutor. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Grädda 15-20 minuter i 225 grader.
Ät och njut!
Liknande recept
Morotsbullar som kalljäses i långpanna
5
24
1
Glasyrkaka i långpanna
4.7
40 min
20
8
Knäckig äppelkaka i långpanna
4.5
1 h
20-30
10
Havregrynskaka i långpanna
4.6
40 min
24
7
Wienerbröd i långpanna
4.7
5
Makaronipizza i långpanna
3.9
4-6
11
Saftiga rågbitar i långpanna.
4.8
4 h
1
3
Ingers långpanna
4.5
8-10
19
Morot- och solrosbröd i långpanna
4.4
1 h 30 min
24
13
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!