Morotsbullar i långpanna

Serverar: 24 portioner

Goda saftiga bröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 dl (ca 400 g) rivna morötter
  • 250 g kesella 1%
  • 2 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 10 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 2 msk blå vallmofrö
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och rör ur i vattnet.
    2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen.
    3. Låt jäsa 30 minuter under duk.
    4. Arbeta ihop degen. Lägg den direkt i en smord långpanna.
    5. Platta ut degen, skåra med kniv i 24 rutor. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
    6. Grädda 15-20 minuter i 225 grader.
    7. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben