Morotsbullar

Goda frukostbullar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 dl matolja
  • 1 tsk salt
  • 1-2 finrivna morötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula ned jästen i en bunke.
    2. Blanda med vattnet och oljan.
    3. Häll i salt , morötter, solrosfrön, dinkelmjöl och vetemjöl.
    4. Knåda och låt jäsa i bunken i ca 40 min.
    5. Knåda och forma till bullar.
    6. Låt jäsa på plåt i ca 20 min.
    7. Grädda i 225 grader i ca 10-12 min.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    24
    6
    4.9
    1 h 45 min
    24
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben