Morotsbullar med matvete

Serverar: 24 portioner

Mina lite nyttigare morotsbullar, perfekta att frysa in.

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 1/2 dl honung
  • 1 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk olja
  • 4 st rivna morötter
  • 2 dl kruskakli
  • 1dl krossat linfrö
  • 1dl okokt matvete, (skall kokas)
  • 10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Koka matveten, följ anvisningar på paketet. När det är färdigt häller du på mjölken och värm den till 37grader. Rör ut jästen i mjölken. Kör degen i en matberedare. Tillsätt de övriga ingredienserna och därefter mjölet. Arbeta degen tills den är färdig. Låt jäsa ca 1 timme. Rulla sedan till 24 bullar och låt dem jäsa på plåten i ca 20 minuter till. 2 st plåtar. Gräddas i 200 grader i ca 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Perfekta att frysa in då de svalnat!

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    24
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben