Morotscupcakes med klassisk frosting

Serverar: 12 portioner

Mmmmm!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 3/4 dl honung
  • 1 dl mjölk
  • ½ burk lätt créme fraiche
  • 5 dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3-4 morötter normalstora rivna
  • Frosting
  • Ca 60 g naturell créam cheese
  • Ca 30 g mjukt margarin
  • 1 msk vaniljsocker
  • Ca 4 dl florsocker
  • Dekoration
  • Rivna morötter
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och honung jag brukar micra hård-honungen så den blir rinnig, det är lättare att vispa poröst i en stor skål, rör sedan i mjölken och créme fraichen.
    2. Häll i resterande mjölblandning, som sedan försiktigt rörs ned i den fluffiga äggsmeten.
    3. Blanda ned de rivna morötterna
    4. Fördela smeten i 12 stora amerikanska muffinsformar, eller i muffinsplåt, och grädda i 225 grader 15-20 minuter.
    5. Gör frostingen medan dom gräddas. Rör créam cheesen och margarinet slätt. Tag sedan vaniljsockret. Blanda ned florsockret till lagom konsistens.
    6. Dekorera med lite rivna morötter på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben