Morotsfalafel med rasande röd sallad

Serverar: 4 portioner

Falafel i all ära, men varför inte låta söta morötter bidra med färg och smak? Tillsammans med en sötsyrlig sallad och en kall yoghurtsås blir detta en höjdarrätt!

Ingredienser

  • Morotsfalafel
  • 2 burkar kikärter, à 400 g (ca 6 dl kokta)
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk olivolja
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • Rasande röd sallad
  • 1 ask körsbärstomater, 250 g
  • 1 rödlök
  • 1 röd grapefrukt
  • 1 granatäpple
  • Blandad sallad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Morotsfalafel: Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Släng ner i en matberedare och mixa fint. Häll ner i en skål. Riv morötterna. Finhacka lök och vitlöksklyftor. Blanda ner bland kikärterna tillsammans med olivolja, majsstärkelse, spiskummin och salt. Forma till avlånga järpar och stek gyllenbruna i lite olja.
    2. Rasande röd sallad: Halvera körsbärstomaterna. Skär rödlöken i tunna klyftor. Halvera granatäpplet och skrapa ur kärnorna. Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéerna med en kniv. Om du inte orkar med det finliret kan du bara skära fruktköttet i mindre bitar. Sprid ut salladen på ett fat. Fördela tomater, rödlök, grapefrukt och granatäpple över. Pressa över lite av grapefruktsaften. Salta och peppra.
    3. Servera salladen tillsammans med den nystekta morotsfalafeln och en klick yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben