Morotsgratäng med rosmarin och mozzarella

En nylagad gratäng till påskskinkan (naturligtvis även till julskinkan) är verkligen underbart gott.

Ingredienser

  • 6 morötter (ca 750 g)
  • 5 potatisar (ca 450 g)
  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1-2 msk ströbröd
  • 1 mozzarellaost (125 g)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Skala och skiva morötter, potatis och lök. Skala och finhacka vitlöken. Varva rotfrukter, lök och vitlök i en smord ugnssäker form.
    2. Blanda grädde, mjölk, salt och peppar och häll i formen. Repa och strö över rosmarinen. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter. Ta ut formen. Strö över ströbröd. Skär mozzarellan i bitar och strö över. Tillaga ytterligare ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben